torstai 25. helmikuuta 2016

Vispipuuro

Olen reseptien suhteen varsinainen nirso. Jos haluan kokeilla uutta reseptiä, menee "sen oikean" etsimiseen välillä ihan tolkuttoman kauan. Resepteissä minulle tärkeitä ovat ruoka-aineiden mittasuhteet tai oikeastaan tunne siitä, että tällä reseptillä ja näillä mittasuhteilla ruoasta tulee varmasti hyvää. En todellakaan ole sitä sorttia, joka nappaa googlesta ensimmäisen linkin ja kokkaa sen perusteella. Siis näinkin yksinkertaisen asian kuin tämän vispipuuron reseptiä pähkäilin kokonaisen aamupäivän. Ehkä sitä ei sairaslomalla kannata sen syvällisempiä pohtiakaan... Laitanko litran vettä vai 8 desiä? Mikä on sopiva määrä sokeria? Tällä kertaa Nautiskellen-blogi tarjosi sekä reseptillään että kuvillaan niin houkuttelevan yhdistelmän, että päädyin siihen. Ja taas oli reseptinirson vaisto oikeassa: tästä tuli hirmu hyvää!





VISPIPUURO

8 dl vettä
4 dl puolukoita
1 dl sokeria
1,5 dl mannaryynejä
ripaus suolaa

Annostele vesi ja puolukat kattilaan, keitä noin 10 minuuttia. Lisää sitten seokseen sokeri, ripaus suolaa ja mannaryynit vispaten. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä puuroa hieman ja vatkaa sitten yleiskoneella tai käsivatkaimella kuohkeaksi. Itse käytin tähän 10 minuuttia ja lopputulos oli ihanan pehmeä ja kuohkea.






3 kommenttia: